A GYES, GYED és családi pótlék a gyermekes családok egyik legfontosabb havi rendszeres jövedelme. Amennyiben személyi kölcsön felvételén gondolkozunk, akkor felmerülhet a kérdés, hogy hitelképessé tesznek-e bennünket ezen jövedelmek? Ez a kérdés még relevánsabb akkor, ha a szülők egy tagja otthon van a kisgyermekekkel, és csak a gyermeknevelési támogatásból származik rendszeres bevétele. Cikkünkben választ adunk arra a kérdésre,hogy hogyan vehetünk fel személyi kölcsönt GYES-ből, GYED-ből és családi pótlékból származó havi rendszeres jövedelem esetén.

A gyermeknevelési támogatások összege nagyban növelheti hitelképességünket

Általános tévhit, hogy a bankok egyáltalán nem fogadják el jövedelemként az említett gyermeknevelési támogatásokat. A három közül az egyiket akár önálló (elsődleges) jövedelemként is figyelembe vehetik a hitelintézetek, de kiegészítő (másodlagos) jövedelemként szinte biztosan elfogadják a bankok a gyermekek után járó mindhárom állami támogatás összegét. Ezek alapján már jól látszik, hogy a személyi kölcsön felvétele még akkor sem lehetetlen, ha jövedelmünk kizárólag ezen forrásokból származik. A hitelezhetőségünk nagyon sok kérdésen múlik, így a könnyebb áttekinthetőség érdekében 3 külön cikkben taglaljuk, hogyan juthathunk hitelhez, amennyiben gyermeknevelési támogatásokból származó jövedelmet tudunk igazolni a bank felé.

GYES: Így vehetsz fel hitel GYES mellett!

GYED: Hitelfelvétel GYED mellett? Könnyebb, mint gondolnád!

Családi pótlék: Hitelfelvétel családi pótlék mellett? Így lehetséges!

Amennyiben több gyermeknevelési támogatásra is jogosultak vagyunk





Két gyermeknevelési támogatásból származó jövedelem természetesen sokkal jobban elő tudja segíteni annak a lehetőségét, hogy hitelt vegyél fel. Ez nem csak a hitelképességünket növeli, hanem a magasabb igazolt jövedelem által magasabb hitelösszeget vehetünk akár alacsonyabb kamatok mellett. Abban az esetben, ha két gyermeknevelési támogatásra vagy jogosult, akkor olvasd el mindkét számodra releváns cikket, hogy megtudd milyen lehetőségeid vannak abban az esetben, ha hitelt szeretnél felvenni. Ekkor a két cikk tartalma szintén együttesen érvényes számodra.

A legszerencsésebb helyzetben azok a hiteligénylők vannak, akik mindhárom támogatásra szert tesznek. Ekkor már egyetlen gyermek esetén is akár több mint 200 ezer Ft-os havi jövedelemre tehetünk szert, ami mellett nagyon jók a hitelfelvételi lehetőségeink. Több gyermek esetén pedig csak még tovább bővülnek a már egyébként is széleskörű hitelfelvételi lehetőségek. Ebben az esetben azt javasoljuk számodra, hogy mindhárom cikk tartalmát olvasd el annak érdekében, hogy ne legyen problémád a hitelfelvételt illetően.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Hitelfelvétel passzív BAR esetén

Hitelfelvétel GYES/GYED/családi pótlék esetén

10.000.000 Ft hiteligénylés BAR listásként

Hitelfedezeti biztosítás, avagy a BAR/KHR ellenszere?

Lakáshiteligénylés BAR listásként